Offerte aanvragen

Meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem contact op.

In de media

Curriculum Vitae

Biografie

Mijn naam is Katrin Richter. Ik ben een hoogopgeleide ‘native speaker’, geboren en opgegroeid in Hamburg, het ABN-gebied van Duitsland. Na een studie Germanistik en Pädagogik verhuisde ik 1996 van Berlijn naar Nederland, waar ik in 2001 afstudeerde als docent drama eerstegraads aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Als dramadocent, regisseur en artistieke leider werkte ik met alle leeftijden.

In januari 2011 maakte ik de overstap van kunst & cultuur naar het onderwijs als docent Duits. Sindsdien geef ik met veel enthousiasme Duits, eerst bij de Berger Scholengemeenschap in Bergen en sinds 2012 bij het Trinitas College, locatie Han Fortmann in Heerhugowaard. Tevens geef ik excellentielessen Presenteren en Drama.

In januari 2013 behaalde ik mijn universitaire master Duitse Taal en Cultuur en in juni 2013 mijn tweede universitaire master docent Duits 1e graad (cum laude) aan de Interfacultaire Lerarenopleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Al met al heb ik mij in mijn vakgebied sterk ontwikkeld en mijn didactische en pedagogische kwaliteiten tot een hoog niveau gebracht. Mijn enthousiasme, kennis en vaardigheden stel ik u graag ter beschikking! Bel gerust voor een offerte op maat of stuur een mail